GPS TRACKER VOOR VOERTUIGEN

Realtime online monitoring en tracking systeem voor auto's, vrachtwagens, boten, ...

Ontdek onze toepassingen

Valkuilen bij aankoop

Tegenwoordig hoort u heel wat over GPS trackers (GPS trackrs) in het nieuws, actualiteit of op internet.gps tracker | tracer auto Er zijn heel wat verschillende systemen waardoor er ook een groot verschil is in prijs. Hieronder zetten we enkele aandachtspunten op een rij.

1. Betrouwbaarheid positiebepaling

Bij de goedkopere varianten van een GPS tracker verkrijgt u de positie als u een sms stuurt naar de hardware van de tracker. Dit betekent dat u telkens een commando moet sturen naar de blackbox waarna de GPS tracker zijn positie terugstuurt naar de software.

Het zal u maar overkomen dat uw voertuig gestolen is en dat u dringend de positie van uw GPS tracker moet weten, maar dat uw credits op zijn. Of u stuurt een dringend commando en het duurt een tijdje voor u respons krijgt.

Een goede GPS tracker is een installatie waarbij u in alle gemak en zonder omwegen de positie van uw voertuigen kan volgen, waardoor u tijd en geld bespaart.

2. Externe antenne met intern geheugen?

U heeft het waarschijnlijk al meegemaakt: u rijdt in een tunnel en uw gps valt weg. Of u bent op een plaats waar er weinig ontvangst is. Dat komt niet alleen voor bij uw eigen GPS en GSM, maar ook bij een GPS tracker. Dit betekent dat u - zeer traag of net niet - uw GPS tracker kan lokaliseren. De externe antenne van de GPS tracker zorgt voor een feilloze vastlegging van de positie, terwijl het intern geheugen deze positie kan bijhouden tot er terug GSM-ontvangst is.

3. Batterij GPS tracker

De grootste ergernis van mensen aan een GPS of GSM toestel is ongetwijfeld de levensduur van de batterij. De meeste GPS tracker systemen hebben datzelfde probleem. En net zoals bij een GSM, raakt de batterij van een GPS tracker sneller leeg bij intensief gebruik.

Een kwalitatieve GPS tracker wordt vakkundig ingebouwd in een voer- of vaartuig en aangesloten op de batterij. Zijn er momenten waar de autobatterij niet beschikbaar is, dan neemt de interne batterij van de GPS tracker het moeiteloos over.

4. Verborgen kosten

Goedkoop is vaak duurkoop, gierigheid bedriegt de wijsheid,… Dit geldt ook bij sommige GPS tracker systemen.

We hadden het hiervoor al over het credit systeem maar er bestaan ook nog systemen waar dure accessoires nodig zijn, beperkingen op de software gelden of waar u nauwelijks of geen service heeft. Daarnaast heeft een specialist in GPS tracker oplossingen vaak de nodige knowhow en service zodat u altijd geholpen kan worden.

Hou dus rekening met deze factoren bij het kopen van een GPS tracker!

Meer weten over beveiliging van voertuigen? Ontdek ook alles over de werkwijze.

INTERESSE? CONTACTEER ONS VOOR MEER INFORMATIE